Hoe het allemaal begon...

Los Angeles 2009. Greet Buytaert (35) en haar partner Jo Haegeman (39) maken kennis met de Amerikaanse trend van frozen yogurt, die in heel de VS een steile opgang kent. Arm aan calorieën, een laag vet- en suikergehalte en dus gezond. En speels en trendy door de overvloedige keuze aan de vele toppings, gaande van vers fruit over chocolade tot koekjes, granen en noten.

Gent 2012. Voor de oprichting van hun eigen Belgische merk Moochie zochten en vonden ze kwalitatieve Belgische grondstoffen, authentiek Gentse ingrediënten, de nodige professionele uitrusting en een unieke, vrolijke en hedendaagse stijl. Geen buitenlandse franchise dus, maar op en top Belgisch en een meerwaarde voor Gent.

Vanaf de start bleek het concept een schot in de roos. Uitbreiding kon dan ook niet uitblijven. In april 2013 openden ze hun 2de winkel in Antwerpen, met ook daar de focus op lokale producten en een eigen, unieke uitstraling.

Ondertussen is Moochie uitgegroeid tot 7 winkels in Gent, Antwerpen, Brussel, Brugge, Hasselt, Mechelen en Heist-op-den-Berg. En hun fuchsia oldtimer, een Citroën HY uit 1963, rijdt nog steeds de festivals af. Dit jaar staat de mobiele bar op de food truck festivals van Barrio Cantina (Pole Pole) en op de muziekfestivals Couleur Café, Tomorrowland, Suikerrock en Dranouter.

Missie van moochie

  • Mensen samen brengen - Community.
  • Gezonde & kwalitatieve producten aanbieden - Healthy lifestyle.
  • Een verrassende 'frozen yogurt' ervaring neerzetten - Instant happiness.

Waarden van moochie

Onze producten zijn met de grootste zorg uitgekozen om onze klanten de beste kwaliteit en een perfecte smaak te geven. Duurzaamheid staat hierbij zo veel mogelijk centraal.

Lees meer over de 6 waarden van onze frozen yogurt en over onze biologische partners.

 

Moochie in the media

De voorbije zomers werd moochie verschillende malen gespot in de media, met verscheidene leuke artikels en blog-vermeldingen tot gevolg. Hartelijk dank aan de auteurs & veel leesplezier!

Pers

Topstarter TV (VRT voor één), opgenomen in april-okt '12, uitgezonden in febr-maart '13

Blogs

Acties